Postens norskbygde sensorer fra IntSpo ga dekning med NB-IoT der 4G og GPS mangler

Computerworld har skrevet om Postens IoT-prosjekt der IntSpo fikk levere norskbygde sensorer med IoT-teknologi.

IntSpo vant anbudet i fjor da Postens innovasjonsprosjekt satte seg mål om å oppnå sanntidssporing på pakkebur ved hjelp av norskbygde sensorer. Det var disse sensorene med IoT-teknologi og et webgrensesnitt vi utviklet for Posten. I tillegg lot Telenor prosjektet teste ut mobilnettet NB-IoT for kommunikasjon mellom sensorene og skyen.

Sammen skulle vi løse Postens utfordring med å ha nok ledige pakkebur på riktig sted til riktig tid.

Samtidig skulle IntSpo utvikle vår teknologi slik at den kunne fungere med Telenors NB-IoT mobilnett for sporing innendørs, ettersom svakheten med GPS og 4G er manglende eller varierende dekning der.

Posten godt fornøyd med resultatene. Nå drømmer Haneng om å kunne tilby sanntidssporing av alt.

Innovasjonsprosjektet nærmer seg avslutning. Løsningen for sporing av pakkebur har vist seg å fungere godt. – Jeg er godt fornøyd med resultatene, sier Alexander Haneng, direktør for digital innovasjon hos Posten Norge til Computerworld (Computerworld #9, november 2019).

Se video

Hans Erik Karsten, daglig leder i IntSpo forteller om Postens IoT-prosjekt.

Hans Erik Karsten, daglig leder i IntSpo AS forteller om Postens IoT-prosjekt.


Om IntSpo

IntSpo er et norsk teknologiselskap som digitaliserer fysiske eiendeler med IoT (tingenes internett). Vi leverer IoT-løsninger med avanserte sporing- og sensorteknologier som gir optimalisert forvaltning og drift av fysiske eiendeler. Med innsikt i tilgjengelig og fremtidig teknologi kan IntSpo levere effektive løsninger designet for hver kundes behov.


nb_NO