Sanntidssporing av utstyr på norske sykehus med IntSpo

HMT har skrevet om IntSpo’s norskbygde IoT-løsning for norske sykehus som er klargjort for 5G med NB-IoT teknologi.
IntSpo’s IoT-løsninger er klargjort for 5G med NB-IoT (bilde: Hans Erik Karsten, daglig leder i IntSpo)

Da 4G kom, sa man: «endelig er teknologien her som sikrer oss sporbarhet» Men det er ikke nok – nå går utviklingen fortere enn noen gang, og 5G blir en viktig del.

Slik starter omtalen av IntSpo i HMT, fagtidsskrift for sykehus og institusjonshelsetjenester.

For sykehus og andre store institusjoner har sporing i en årrekke vært et hodebry. Både utfordringer med riktig lokalisering, etasjer og forstyrrelser mellom rom og vegger, om utstyret er på utsiden eller innsiden og masse kostbar infrastruktur som krever strøm og nettilgang.

5G med NB-IoT

Sporing av utstyr har aldri vært enklere enn det er nå, de nye løsningene våre baner vei, sier Hans Erik Karsten, daglig leder i IntSpo.

– Endelig har vi tatt frem en løsning som for det første er 4G basert – men også 5G klar allerede nå, og som dekker alle behov både med tanke på innendørs og utendørs lokalisering. Sporing av utstyr har aldri vært enklere enn det er nå, og uten fordyrende mellomledd. Intspo har en innovativ løsning basert på NarrowBand IoT teknologi, forteller Karsten.

Norskbygget løsning spesialtilpasset for sykehusene

Elektronikken er utviklet i sin helhet av IntSpo.

– Tanken var å ta frem en løsning som kunne ha veldig lang levetid uten skifte av batteri. Elektronikken til IntSpo kan sende mange tusen meldinger, noe som er nesten uhørt innenfor sporing. Dette kan gi en levetid på mange år. Brikkene er også spekket med all mulig teknologi som både kan fortelle om temperatur, måle vekt, og selvsagt hvor sengen eller trallen befinner seg. Det er egentlig bare fantasien som setter begrensningen. Og det er også hele ideen bak IntSpo, fordi vi tilpasser løsningen til kundens behov, sier Hans Erik Karsten.

Faksimile av nyhet i HMT, klikk her for å lese den.
Kan kobles mot andre interne systemer

Systemet har åpne API’er, og kan lett kobles opp mot kundens egne systemer. I og med at all teknologi er laget i Norge, reduseres i tillegg risikoen for både sykehus og andre institusjoner mot datainnbrudd fra andre land. All datatrafikk kan også settes opp med nøyaktig de samme sikkerhetsmekanismene som annen kritisk software i drift på sykehus. Det gir god sikkerhet og redusert risiko i forhold til datautveksling.

Innleder mange samtaler med norske sykehus

Det er mange diskusjoner akkurat nå med ulike sykehus om hvordan teknologien kan tilpasses ethvert sykehus og deres lokale systemer. IntSpo kjører mange ulike forprosjekter for tiden, og forteller til HMT at de gjerne stiller opp for å diskutere muligheter på nye sykehus.

– Vi dedikerer faste ressurser fra selskapet for å følge opp ethvert prosjekt. IntSpo har en helt unik kompetanse, spesielt innenfor telekom, noe som også gjør at selskapet skiller seg klart ut i kampen om sporing. Vi jobber aktivt med muligheter for nye prosjekter også utenfor Norge, påpeker Hans Erik Karsten.

Link til omtale i HMT

Les hele saken i HMT 2019/6, desember 2019.Om IntSpo
IntSpo er et norsk teknologiselskap som digitaliserer fysiske eiendeler med IoT (tingenes internett). Vi leverer IoT-løsninger med avanserte sporing- og sensorteknologier som gir optimalisert forvaltning og drift av fysiske eiendeler. Med innsikt i tilgjengelig og fremtidig teknologi kan IntSpo levere effektive løsninger designet for hver kundes behov.

Besøk våre nettsider: http://www.intspo.no/
Følg oss på Linkedin og Facebook

nb_NO